Sista juli

Usch och blä, imorgon är det redan augusti, och i slutet av augusti börjar vardagen igen (skolan)... Fast just imorgon blir nog en ganska så bra dag... eftersom jag och min pojkvän firar 1 helt år tillsammans. (Var bara tvungen att säga det...:') ) Äsch augusti blir nog en bra månad, om vi ska hålla minen uppe hehe! Eftersom det inte blivit några inlägg på några dagar tänkte jag att jag skulle göra det idag, bara för att det råkade vara månadens sista dag. I måndags ville inte blogg.se fungera för mig så det inlägget ligger fortfarande i utkast men whatever...  
 
I måndags var jag ju som sagt lite PT men det gick inte riktigt som jag hoppats haha! Visste inte vad jag höll på med riktigt. Men sedan åkte vi och bada så då vart det mycket roligare!! And for the record, jag var i FÖRST !
 
I går cyklade jag och mina beztisar möckeln runt (sjön karlskoga och degerfors ligger vid) vilket blev 4-5 mil typ och resten av dagen bestor av stallbesök och lite bak; en hallonpaj med extra "deg" (för syrrans skull) och kokostäcke. Smarrigt värre! Nästan en fullstorpaj på 4 pers, oups feta... Vi NJÖT av den till filmen Allt en tjej vill ha som ni verkligen måste se. Den var hur bra som helst, hade drama, komedi och en söt snubbe = riktig tjejfilm. Go  watch it!!
 
Idag var jag och mins föräldrar iväg och fikade med min pojkvän och hans föräldrar ute på fiket på gården där min mamma började ta ridlektioner för massa år sedan, Hallagården. Supermysigt men tragiskt när inte allt ser ut som det brukade. Ah jag blir VÄLDIGT lätt nostalgisk. Det ska vara som det alltid varit tycker jag! Efter fikat åkte jag till gymmet och gjorde av med dagens och gårdagens överflödskalorier (en hel del) vilket gick över förväntan. Idag LYCKADES jag göra knäböj vilket har trasslats sig för mig i nån vecka. *stolt* Till dig som läser detta, glöm inte att vara stolt över dig själv när du gjort något bra!!
 
Nu ska jag strax sova så jag orkar upp till imorgon, vore ju rätt bra! KRAM ♥
 

Låtsas-PT

Tjenare folket !
 
Blev ett litet inlägg såhär på kvällskvisten igen, får skärpa mig så ni får något att läsa tidigare på dagen! Har inte gjort något speciellt idag heller utan det blev en standard-dag, vilket blir väldigt tråkigt att blögga om i längden. Men IMORRN ska jag få leka PT åt min pojkvän, då han bett mig om ett träningsschema och lite coaching. Han behövde inte be mig två gånger hehe! Ska bli så kul (!!!!!), så länge han kör seriöst och är lite taggad! Tur att jag är det iallafall !!
 
By the way så såg jag filmen Tuck Everlasting nu ikväll och den var bara så bra! Gullig, gammalamerikansk, lite hemsk men ändå en lycklig liten berättelse. Vi insåg att vi har sett den en gång för länge sedan, men det gjorde inget för vi mindes inget av händelseförloppet iallafall! Personligen så tyckte JAG (endast) att yngsta sonen var lik Leonardo diCaprio, så tell me vad ni tyckte när ni sett den! Så här har ni ett hett (haha) litet filmtips från lilla mig --> 
 
 
 
KRAM ♥
 

DAGENS

Egentligen var dagen menad som en vilodag, men jag var såhääääär sugen på ett pass på gymmet!! Så det blev en blandning av mage, axlar, biceps och triceps.
 
Först en mag-cirkel:
 
1. 20 crunches
2. 20 cyklingar
3. 20 små fällknivar
4. 20 vrid med vikt
 
Gjorde denna 3 gånger totalt med lite vila mellan, samt en planka-cirkel mellan 1an och 2an! Planka cirkeln var densamma som igår men idag gjorde jag bara 5 minuter!!
 
Biceps/triceps/axel-tabata:
 
40s bicepscurl med hantlar
20s vila
40s stående/sittande french press med vikt
20s vila
40s axelövning (?) 
20s vila
x3
 
Stående french press med vikt (lite tyngre nu) - 10x3, 30 s vila mellan seten
 
Bicepscurl med hantlar (oxå lite tyngre) - 10/armx3 , 30 s vila mellan seten
 
Efter detta bestämde jag mig för att köra bicepscurl i cable-crossen för att se hur mycket jag skulle orka, så jag körde 10 reps och ökade vikten tills det inte gick längre, vare sig med reps eller vikt. Kändes bra för explosiviteten i muskeln tyckte jag!!
 
Så jag var en riktig svettloppa när jag kom hem! Såna här pass ska det vara fler av; korta & effektiva!! Kul om ni testar! KRAM ♥
 
 
 
Kör på grönsaker med mat istället för mat med grönsaker !
 

Litet tips!

Idag när jag var på gymmet körde jag efter det vanliga schemat men i slutet där jag egentligen skulle köra situps, valde jag att köra plankan. Jag tror jag skrev i inlägget om "mina 5 favoriter" att det var bättre att köra kortare stunder i plankan men desto fler gånger efter varandra. Detta prövade jag idag; 30 s plankan + 30 s vila x 10. Alltså tog det totalt 9,5-10 min beroende på om man väljer att ta vilan först eller sist under minutrarna. (Jag tog vilan första 30 s per minut för att slippa krångel med tidtagaruret i början.) Jag tyckte det funkade bra, men skulle nog ha gjort endast 5 gånger, vilat en lite längre stund och sedan kört 5 min igen. För till slut blir man ändå trött på (att stå i) övningen och då kände jag att min rygg/svank började ta stryk. Smart tror jag även är att göra lite situps/crunches först för att aktiveras magmusklerna så du orkar spänna dem medans du står i plankan. 
 
Idag vaknade jag för övrigt upp hemma hos Max och var där fram till lunch, och efter lunch åkte jag och tränade och efter det upp till stallet! Standard-dag med andra ord! Nu ska jag ha fredags-mys med mamma och syster och lite onyttiga (tydligen är de det) vindruvor!
 
KRAMIS ♥
 
OldOlderOldest 
 
 

Torsdag

Inga roliga rubriker på min blogg inte, här kör vi på simpelt! Skriver just nu på pojkvännens familjedator och den är ungefär 1000 gånger så snabb som våra där hemma. Så himla skönt att slippa få utbrott över datorn haha!
 
Idag gjorde jag repris på gårdagens dåliga vana, nämligen att somna om när alarmet gick! Det är inge bra för då får jag inte ut lika mycket av dagen som jag skulle vilja. Idag hann jag dock med 40 min i solen, lite träningsplanering och att handla lite gött inför kvällen i Degernäs med tjejerna! Det blev dock inte som vi tänkt oss. Det börja regna innan vi gick av bussen och sedan åska och vi var genomblöta innan vi kom fram till campingen/badplatsen. Sedan gick vi därifrån efter 1,5 timmar när det slutat regna (utan att ha badat) och jag fick gå HELA vägen upp till pojkvännen med två väskor! Tur att det finns musik!
 
Vi har nu sett klart på skräckfilmen House of Wax och jag klarade att se nästan hela! Kände mig duktig, för visst är det jobbigare att se en skräckfilm gång 2 för då vet man att det kommer något äckligt och sitter och väntar på det?! Imorrn ska jag till gymmet igen och jag längtar tills då! Ska därför gå och lägga mig snart så det blir imorgon snabbt haha! 
 
Vi hörs imorgon! KRAM ♥
 
Gammal weheartit-bild skulle jag tro, men detta stämmer till 100 % !!
 

Home Sweet Home

Hej finisar därute som troget klickar in på min blogg fastän det är tomt på uppdatering!
 
Jag har nämligen varit borta på semester i Göteborg i 3 dagar med min familj; stekande sol 24-26 grader varmt, bad ute på skärgårdsön Styrsö, massor av fika och glass, mat på bl.a. en irländsk restaurang/pub där de bara pratade engelska (kult), sista åket någonsin i Balder (den ska rivas), hotellfrukost i samma matsal som hela AIKs a-lag (hehe oh), mysiga båtturer in till centrum varje dag (vi bodde i Eriksberg på andra sidan älven), mysiga ströverier längs vattnet ... listan kan göras lång!
Hade en mysig sista semester med familjen iallafall, om jag inte skulle få tid med det nästa sommar. Kanske jobbar hela nästa sommar. Får hoppas på det iallafall!
 
Idag vaknade jag halv 9 men gick upp runt 11 tror jag, och då gjorde knappt mina körtlar på ena sidan av halsen och svalget knappt ont längre. De gjorde det hela dagen igår och jag trodde helt ärligt att en förkylning skulle slå ut idag men det blev visst tvärtom! Blev jätteglad för det betyder att jag kan åka till gymmet och köra mitt efterlängtade träningspass sen! Som jag har längtat efter det! Annars idag har jag legat i solen i drygt en timme, utan minsta vindpust så et var lite kämpigt, och käkat mammas tacogratäng. Skön dag än så länge! 
 
Men nu har jag tagit det lugnt för länge! Nu - stallet, sen - gymmet. Ha en mysig kväll allihop! KRAM ♥
 
 I ett hörn av hotell-lobbyn där det var tomt på folk

Framsteg

Håller ni inte med om att det är delvis för framstegen/resultaten som man fortsätter träna? Det känner iallafall jag varje gång som jag går till gymmet. Jag går dit och kör ordentliga pass (som oftast ger träningsvärk) för det är då det känns som att musklerna har reagerat och förhoppningsvis byggs på (vet inte om träningsvärk är bra eller dåligt egentligen, har hört båda varianterna). Och när jag märker den minsta förändring så blir jag glad. Vare sig den är synlig eller att jag orkar lyfta mer eller tyngre passet efter. Detta är min motivation - framstegen!
 
Vilken är din?
 
Idag har jag jag fått lite mer gjort än igår. Jag vaknade hyfsat tidigt iallafall, 11, tidigt för att vara mig de senaste veckorna. Så då drog jag in till degen och körde ett helkroppspass nere på klubben och sedan blev det nyttig lunch - kyckling (mumma!). Har oxå hunnit med lite tid i solen, man måste ju njuta liksom, och lite bad med hästen. Mysig dag helt enkelt. Tills jag backade bilen på en skottkärra. Oups... Nu har jag käkat upp 500 g vindruvor och drygt en halv påse popcorn. För mycket dålig kombination där!
 
Ahja, hoppas ni haft en mysig dag! Hörs imorgon! KRAM ♥
 
 I am happy !
 

Stark i ryggen

Vill så gärna klara av att göra en chin och en pullup innan sommarlovet är slut. Låter som ett mål va? Därför valde jag att köra ett ryggpass idag, utöver passen på det schema från klubben som jag går efter. Egentligen ska det vara en vilodag mellan de passen, men jag vilade ju igår och det är ju 1 dag, right?! Imorrn blir det efter schemat igen! Gymmet = bästa vännen! Vore kul att börja med styrkelyft nere på klubben när jag blir starkare!
 
Såhär körde jag mitt pass idag (som förövrigt var det enda vettiga jag gjort idag haha) :
 
Stående smal rodd med stång - 3x9 reps
Stående bred rodd med stång - 3x9 reps
Superset: Bred lats + smal rodd - 3x9+9 reps
Liggande diagonallyft med ben & arm - 3x10+10 reps
Superset: Smal lats + bred rodd - 3x9+9 reps
Knästående diagonallyft med ben & arm (hunden) - 3x10+10 reps
 
Jag gjorde detta med ca 2 min vila mellan set och övning. Min mobil la av efter knappt halva passet så jag hade inte riktigt koll. Och det är inte frikostigt med klockor där nere, EN som STANNAT.
Det som är läskigt med det är att den verkar ha stannat bara någon timme efter att jag drog hem förra torsdagen, när jag var där vid 9 på kvällen... Eftersom den inte funkade dagen efter, om jag nu minns rätt haha! Är inte säker, kan ha fel, men la märke till det då kommer jag ihåg. Never mind.
 
STORA KRAMAR ♥
 
Jepp, jag har dålig syn för er som inte visste. Och jag var rätt nyvaken vid denna tagning.
 

Mums

Hej finisar!
 
Har ni gjort idag då? Jag har typ inte gjort någonting idag, bara slappat och varit. Alla är upptagna eller bortresta, jättetråkigt! På lördag också, just då som Norlie & KKV kommer till Statt och jag ville gå, buhu typ! En tur till stallet blev det för några timmar sen iallafall. Nu har jag myst framför kvällens avsnitt av Carrie Diaries med mammi och syrran och käkat för mycket vindruvor. Så kan det gå! 
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, någon idé från någon? Ville bara titta in och berätta att jag lever! (a) Imorrn ska det bli sol så då vet jag var jag kommer att vara hela dagen!
 
KRAMIS ♥ 
 
 Go kvällsmat! Plus mjölk och cornflakes då!
 

Stockholmsmys

Hej vännor! Har ni det bra ute i solen? Så skönt att sommaren verkligen har hittat sverige i år, till skillnad från förra året...
Igår hade jag en underbar dag med mor och syster i vår sommarfina huvudstad. Var ut till Fjäderholmarna (Sthlms närmaste skärgårdsöar, tar 25 min från slussen och man kan fortfarande se grönan) och tog en glass och strosade, rea-fyndade lite inne i stan, käkade på Jensens och fikade på Vetekatten. Grym dag!! Men jag ska aldrig mer sova 4,5 timmar och gå en hel dag ute i solen och druckit endast ett glas vätska - den huvudvärken...!
 
Så idag blev det sovmorgon och så har jag varit ute i solen och tagit det lugnt. Ska fortsätta med det en stund och sedan sticka iväg till gymmet. Efter gymmet blir det bad och picknick i mölle med min pöjk.
Ha en mysig kväll hörrni! KRAM ♥
 
 
 
 

Sommaren är kort, det mesta regnar bort, hösten kommer snart, det går med vindens fart

Denna dag bara flög iväg känner jag! Har iallafall hunnit rensa massor av papper på mina hyllor och köra ett riktigt skönt pass på gymmet. Me like! Tog även en glass med min pöjk i kvällssolen. Mysigt värre liksom! Blev inget långt inlägg det här för det hinns inte med. Ska upp tidigt imorgon och ta en buss mot huvudstaden för en dag - töpp!
 
Så ni får ha en fin dag imorgon! Ska tydligen bli toppenväder har jag hört! KRAM ♥
 
 Gammal bild
 

18 år och 2 månader

Japp nu är jag exakt 10 månader ifrån att fylla sista tonåret! Sjukt vad tiden går fort. Har bara 4,5 veckor kvar av sista sommarlovet också. Får tänka att jag ska fylla det med roliga saker så man inte minns det som det som gick för fort!
Idag tog jag en vilodag från gymmet. Har sån träningsvärk ifrån de 3 senaste dagarna, men imorrn ska jag dit igen! Ett helkroppspass står på schemat! Så förutom en sväng upp till stallet och lite fix där har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Väldigt behövligt! Så idag blir det en "tidig" kväll så jag vaknar upp till en hel dag med sol och värme imorgon! Har fått order om att städa upp mina hyllor från massa pappershögar men det lär få vänta om det är sol haha! 
 
Nä nu ska jag sätta mig och titta på lägenheter. Vill ha ett eget litet ställe, helst nu. Vill vara vuxen, ha jobb och lägenhet och kunna bestämma allt själv. Längtar så tills det! Fast samtidigt vill jag vara liten och ha ett skrubbsår på knät som största bekymmer oxå haha! Är rätt barnslig fortfarande fastän jag är hela 18 år. Fast man måste ju inte växa upp helt eller hur?! Jag tror man har det roligare som vuxen om man håller sig ung i sinnet! Tror inte ni? 

"Ett gott skratt förlänger livet" // "Man lever bara en gång"
 
KRAMIS ♥
 
 
Smaka ganska så bra med denna efter lunch! Tränar för att unna mig liksom, haha nä! Och ja, jag tog 3 bitar totalt idag inte 1... :P
 
PS: Saknar mitt sommarjobb! Det var kul och mina arbetskompisar var hur goa som helst! ♥ Jag trivdes helt klart, vill tillbaka nästa år! får hoppas på det bästa! 
 

The Impossible

Igår såg vi på filmen The Impossible. Den är baserad på en sann historia om vad som hände en familj vid tsunamin i Thailand 2004. Den var både hemsk och bra på samma gång, till viss del verkade det som om de visade äkta bilder. Det känns så overkligt att det där hände och att få se det på film var riktigt gripande! En film som måste ses! Man sitter som fastnaglad och blir helt inne i filmen! Sevärd helt klart!
 
 
 
 

Gårdagen

Igår gjorde inte jag så mycket egentligen. Drog en lång sovmorgon till halv 1 då jag har svårt att lägga mig tidigt! Blev grillat till lunch och lite solning och så träning på det - rygg och mage - och slutligen ett kvällsdopp i mölle med bästa kristin! Skönt att ha körkort och kunna ta sig överallt. Jag hade allt tur med det! Avslutade kvällen med familjen och såg en väldigt bra film som mormin hade hyrt - verkligen sevärd! 
 
Min träning igår:

Standarduppvärmning 10 min crosstrainer
 
1. Rygglyft i bellyback - 5x10 reps, 1 min vila mellan seten 
2. Superset 1: Bred lats + smal dragrodd
3. Smal stående rodd med stång - stång + 7,5 kg
4. Superset 2: Smal lats + bred rodd
5. Bred stående rodd med stång - stång + 7,5 kg
 
På superseten hade jag 10 eller 20 kg i vikt på latsen (står inget antal) och ca 30 kg i rodden. I övning 2-5 körde jag 5 set med 9 reps i varje, förutom i superseten då det blev 9 reps/övning - totalt 18 reps.
 
6. Hunden - 5x20 reps, 1 min vila mellan seten
7. Raka crunches - 5x20 reps, 1 min vila mellan seten
8. Sneda crunches - 5x20 reps, 1 min vila mellan seten
9. Liggande saxen med ena benet - 100 st/sida, 1 min vila mellan seten
10. Plankan - 30 s planka + 30 s vila x 5
 
Stretch!
 
Idag har jag träningsvärk ska ni veta! KRAM ♥
 
 
 

Gårdagens axel- och bröstpass

Igår körde jag som sagt ett pass på gymmet med fokus på bröst och axlar. Först värmde jag upp med 10 min på crosstrainern och resten såg ut såhär:
 
Bröst
 
1. Bänkpress med hantlar - 5 kg/arm
2. Liggande flyes med hantlar - 5 kg/arm
3. Vanlig bänkpress  - 10 kg (endast stången då jag var själv)
4. Flyes i cable cross - 2,5 kg/arm
 
Jag körde 10x5 på övning 1-2 och 4 med 2 min vila mellan. På bänkpress körde jag så många reps som jag orkade i 5 set med 2 min vila mellan; 10st - 9st - 6st - 6st - 5st orkade jag med denna gång. Får nog börja med bänkpress nästa gång!
 
Axlar:

Axelcirkel:
1. Lyfta axeln uppåt - 6 kg/arm
2. Lyfta armarna åt sidorna - 3 kg/arm
3. Lyfta armarna framåt - 2 kg/arm
4. Stående flyes med hantlar (axelflyes) - 2 kg/arm
 
Gör övningarna efter varandra utan paus 10 reps i 5 set med 2 min vila mellan. Efter cirkeln körde jag favoritövningen - lyfta upp armarna med 90 graders vinkel i armbågen (ni vet den jag tjatar om varje gång?). 15 reps i 5 set med ca 1 min vila mellan. 
 
Idag har jag en GRYM träningsvärk i ovanstående muskelgrupper. Känns töpp! Testa gärna :)
 
En favvo-plats helt klart!
 

I wanna turn off the world

Hej finisar!
 
Idag har jag inte hunnit med så mycket. Det blev en liten sovmorgon samt en tur till degerfors på förmiddan/lunchen men min chef tog tydligen semester igår...så han var ej tillgänglig så att säga. Fick med mig några kvarglömda grejer hem iallafall. När jag kom hem la jag mig i solen i 1,5 timme och brände upp hela mig och sedan spenderade jag resten av em vid sjön med min pöjk. Nu har vi båda sommarlov! 
Strax efter 6 åkte jag och träna och kom hem strax efter 8 - körde axlar och bröst idag och det kändes jättebra! Axlarna darrade till och med ett tag haha! Programmet kommer upp imorgon - gratis inspiration liksom!
 
Nu ska jag har myskväll med la familia. Hoppas ni har haft en grymt varm och skön dag i solen! Svensk sommar när den är som bäst! STORA KRAMAR ♥
 
 

Lååååång dag

Känner mig riktigt tom just nu. Kan inte riktigt fatta att jag är HELT ledig i 5 HELA veckor och sedan börjar mitt sista tvungna skolår någonsin - mitt studentår. Och dessutom saknar jag järnverket redan fastän jag lämnade det för bara dryga 4 timmar sedan. Det blev jättekrångligt med tiderna idag så jag får åka in imorgon och prata med chefen om det samt lämna mitt passerkort (vill inte vill inte vill inte). 
Efter jag lämnade jobbet åkte jag bort till gymmet och körde ett biceps/triceps-pass med crosstrainer som uppvärmning. Det märktes att jag inte stått på en sådan på ett par veckor! Jag var helt själv efter en kvart och fick nästan stänga/släcka allting när jag gick, men precis när jag skulle släcka i hallen kom det två som skulle träna. Puh! Var inte roligt att vara där själv i halvmörkret.
Nu har jag varit hemma ca 1,5 timme och käkat, duschat och kraschat mobilskärmen dessutom. Jätteduktigt. 
 
Mitt träningspass: 
 
Triceps:
 
Tricepsbänkpress - stång ca 5 kg + 2x 1,25 kg 
Tricepspushdown i cable cross - 7,5 kg
Stående french press (sänker vikt bakom huvudet) - 7,5 kg
 
Här fokuserade jag både på styrka och muskelmassa och körde 5 set med 9 reps och med 2 min vila mellan set och övning. 
 
Biceps:
 
Stående bicepscurl i cable cross - 5 kg
Sittande koncentrationscurl över bänk i cable cross - 5 kg
Bicepscurl med hantel - 5 kg
 
Här satsade jag på styrka och körde 5 set med 10 reps och med 1 min vila mellan seten och övningarna. Okej, jag blev stressad också, och lite hungrig (hade bara ätit 1 frukt och en macka sedan 12)...
 
Nu har jag typ växtvärk i vänsteraxeln och det bara kryper i mig, så jag ska strax gå och lägga mig. Imorgon ska jag träna igen och jag är så taggad på det!
 
KRAMAR från mig ♥
 
 Bildbrist
 

En dag kvar...

När alla andra på jobbet suckar och glatt påpekar att det snart är semester får jag ångest eftersom jag slutar då! Vill sluta skolan och börja jobba hos dom, de är så goa! Sa hejdå till min samordnare och en till som tog semester idag - kommer sakna dom och alla de andra gymt mycket!! Min tekniklärare sa att vi 6 st på design kanske skulle få praktik i 3:an. Nu ska hon visserligen vara hemma ett år och vi får en annan just i år, men vi ska bannemej ha den praktiken ändå och då vet jag precis vilket ställe jag vill ha den på!!
Bjöd som sagt arbetskompisarna på fika idag (Vi passade på när datorerna hade kraschat ;P); en hallontryffelpaj samt en banan/hallon-paj. Det gillade dom! Men jag glömde ta bilder för jag fick supersupersuperbråttom till jobbet. Bakade till sista sekund, hann inte ens äta lunchen hemma! 
 
Förutom det så somnade jag imorse om efter alarmet så jag hann inte till gymmet - blev jättebesviken! Så därför ska jag straffa mig med ett ryggpass imorgon! Gillar inte dem men jag har en klen rygg.
 
Så där fick ni hela min dag - den bara försvann! Imorgon skulle jag och en till börja 10 istället för 2 och sluta 6 istället för 9. Sovmorgon plus gå hem tidigt på semester/sommarlov - inga fel! Nu ska jag gå och duscha och sen laga mat till imorgon eller sova. Blir nog sova!
 
KRAM & GODNATT ♥
 
 Plutläpp på att jag slutar imorgon !
 

Bakning a'la Anna

Hejsan hoppsan! Blir ett kortisinlägg idag. Idag har jag endast varit och jobbat och umgåtts med min fina vän Kristin hela eftermiddan/kvällen. Vi började med att bada direkt när jag slutade jobbet, och det var faktiskt skönt. Helt klart bättre än en dusch!
Så jag kom hem så sent som för ca 1,5 timme sen och käkade lite samt drog igång lite bakning. Imorgon är det sista dagen då alla på mitt skift är kvar innan semestern (förutom en som tog ledigt hela veckan), så jag tänkte bjuda dem på lite fika! Snällt eller hur?
På grund av dessa anledningar blev det ingen träning idag, får försöka hinna det imorgon förmiddag. Tänkte försöka få tag i en klipptid imorgon bitti också, får se hur det går! Man hinner inte mycket på en förmiddag men jag få försöka så gott jag kan! 
 
Det var min upptagna dag! Hoppas ni har haft en bra dag ni med! 15-listan kommer till helgen eller nästa vecka! Nu ska jag fixa degen som väntar i kylskåpet! 
 
KRAM ♥
 
 Av detta plus grädde bildas det någonting väldigt onyttigt... Resultat imorgon !

Sömnsaknad

Idag ska jag lägga mig SENAST halv 11, annars orkar jag inte gå upp imorgon! jag sov ca 4,5 timmar inatt och det var på tok för lite! Ändå var jag pigg imorse när jag åkte iväg till jobbet men det slog till senare under dagen! 
 
Idag har jag som sagt jobbat och dessutom träffat en kompis som jag inte varit med på evigheter och vi tog oss ett dopp, fikade och snackade vid Näset. Mycket trevligt var det iallafall! Sen blev det en tur till stallet som vanligt.
 
Imorgon jobbar jag till 2, sen blir det ännu en kompisträff och sist men inte minst ska jag iväg och träna! Är SÅ HÄR taggad!!! Tror det blir ett rygg-pass eller arm+axel-pass, får se vilket! Eller så tar jag ett tgammalt träningsschema från gymmet och tränar på...beslutsångest.
 
Nu ska jag fixa frukost och lunch till imorgon! Imorgon tänkte jag även börja med en sådan här 15-dagars-lista, tema: mig och träning. Om jag orkar... Ha en mysig sommarkväll!  KRAM ♥
 
Saknar det här stället ! 
 

JAG LYCKADES

Jag lyckades ta mig igenom utmaningen på 300 bulgariska utfall, peppar peppar haha!! Fick dessutom en liten surprise på att jag var väldigt stel i höftbörjaren. Jag visste att jag var lite stel men inte så mycket, så jag kommer nog ha lika mycket träningsvärk där som i baksida lår imorgon! Det är tydligen dags att träna mer smidighet och stretcha mer! Ser iallafall fram emot en ny utmaning imorgon!
 
Idag var det sol igen och jag blir så glad av det! Det ska tydligen vara sol i flera dagar - me like! Så jag låg säkert 2 timmar i solen idag och brände upp hela ryggen och baksida ben och fick lite färg på magen (halleluja typ) och har cyklat en tur med järnolga (cykeln) när syrran red en sväng. Sedan har jag tagit det lugnt resten av kvällen, förutom när jag gjorde utfallen för en stund sen. Gjorde dem i intervaller på 10/benx5 med vila mellan, bara så ni vet...
 
Strax ska jag gå och borsta tänderna, fläta håret och ta ur linserna för natten. Imorgon är det jobb som gäller kl 6 så det är bäst att lägga sig i tid! Hoppas ni har haft en lika lugn och skön dag som jag! KRAM ♥
 
Mumsade precis i mig sådant här - Inga fel !
 

5 favoriter - del 5

MARKLYFT 
 
"Vanliga" marklyft tar mest på ryggen och är en jättebra övning om man gör den rätt. Den går ut på att man ska lyfta en skivstång med vikt upp och ner.
Man börjar med att böja på knäna, som spåras i fötternas riktning för att undvika skador, och fäller ryggen framåt, utan att räta ut på ryggens ursprungliga formatur.Skivstången lyfts därefter upp så nära kroppen som möjligt utan att snudda vid den samtidigt som knäna rätas ut och ryggen lyfts upp. Stanna när kroppen är rak, inte längre bak än så.
 
Raka marklyft tar mer på benen och rumpan då övningen går till på samma sätt som vanliga marklyft förutom skillnaden att benen hålls raka eller något böjda. Ryggen ska inte ändra formatur här heller och därför kan skivstången bara fällas ner till knäna eller strax under ungefär. Förutom detta gäller detsamma som för vanliga marklyft. 
 
Jag har känt väldigt bra resultat utav marklyft. Har dock kört mer av de raka än de vanliga. Det beror till största del på att de kör raka marklyft på bodypump-klasser och bara säger marklyft och då trodde jag ju att det vi körde var vanliga marklyft. Så tills jag själv tog reda på det var jag ovetande om att det fanns olika slags marklyft haha! Men nu ska jag börja köra mer vanliga marklyft. Superövning som dessutom är funktionell - det finns en liknande situation i verkliga livet. Blir det bättre?
 
KRAM ♥
 
Be Fit, Feel Good
PH; Weheartit
 

Sollördag

Idag har jag ätit grillat, legat i solen och badat/halvsimmat med min häst. För idag var det SOL i lilla Karlskoga. Gjorde min lördag rätt bra. Sov länge också (till ca 12.30) så det var skönt! 
Nu på kvällen fastnade jag och mor min framför datorn. Jag har ställt mig i några studentbostadsköer och hon visade mig hur man betalar räkning på internet. Kan vara bra att veta när man flyttar hemifrån tänkte jag... När jag nu gör det!
Mer har jag inte att berätta för er. Jo min förkylning börjar ge sig så imorgon ska jag göra ett tappert försök till att klara hela "Utmaningen" på 300 bulgariska utfall...!! Hörde jag ett lycka till? Är iallafall väldigt glad att kunna träna igen, även om det blir lugnt i början. Sommarförkylningar är inget att hurra för!
 
KRAMAR från lilla mig ♥
 
 
 
Gamla bilder från en glad chey :')

5 favoriter - del 4

PLANKAN

Plankan tränar magmusklerna. Den raka (/vanliga) plankan tränar musklerna på framsidan av magen medan den sidoplankan trimmar sidorna av magen. 
 
Övningen går ut på att man står på armbågarna och tårna och håller kroppen i en rak linje = man ska se ut som en planka. Försök att inte puta upp med rumpan för då tar övningen inte lika bra och om du sjunker ner för långt så kan du få ont i ryggen. Om man inte klarar på tårna så kan man stå på knä i början.
Förutom vanlig planka kan man göra sidoplankan och då lutar man sig på ena armbågen och sträcker ut benen åt sidan (om man inte orkar kan man lägga ner undre benet). 
 
Det finns många sätt att variera plankan på. Man kan köra vandrande plankan med fötterna (alternativt hoppa in och ut med dem), gå upp på händer och ner igen flera gånger eller köra sidoplanka med vridning ner under kroppen till vanliga plankans position och upp igen (för mer utmaning ska handen följa med hela vägen utan att nudda marken). Några exempel. 
 
Mitt största tips efter att ha kört plankan ett ganska stort antal gånger är att du ska står en kortare tid flera gånger, t.ex 30s x 5 ggr, istället för att bara försöka stå länge. Har du inte tillräckligt starka magmuskler och kör planktävling med dig själv (eller nån annan) kan du skada ryggen eftersom du lär sjunka/svanka mer och mer. Att köra intervaller med plankan och vila flera gånger är snällare mot ryggen, och det funkar lika bra!
 
PH; www.iform.se - För sidoplanka: tänk att du vrider dig när du står i denna position...
 

Livet

Ibland kommer livet före bloggen även om det inte händer så mycket. Måste ta det lite lugnt och bara vara ibland. Därför är uppdateringen lite kass!
 
 
Ja vad har hänt de senaste dagarna då?Jo, i tisdagskväll klockan 10 började mitt sista skift innan jag fick 4,5 dagar ledigt, det var dessutom mitt sista nattskift för sommaren. Kommer sakna dom, de är mysiga! Efter det åkte jag hem och sov till halv 3 ungefär då mamma kom hem. Vi åkte till stallet och stressade klart allt där uppe. Sen skyndade jag hem och fixade mig och cyklade ner för att möta upp mina goa arbetskamrater (nästan allihop) för mat och snack på Strandkanten. (Kan ju inte säga att de har koll där nere när de inte frågar en artonåring om leg vid ciderköp...) Störtsköna hele bunta! Hade en bra onsdagskväll iallafall. 
Igår vaknade jag och så storstädade jag och pappsen och på eftermiddan hämtade jag bilen på verkstan samt åkte och köpte lite behövliga (egentligen inte) prylar på ica. Efter det blev det lugna puckar tills mamma slutade och vi drog upp till stallet. Blev kvällsmys med Carrie Diaries också! Har ni inte sett det? Gör det!
Ikväll ska jag träffa mina gamla klass från högstadiet för första gången sedan vi slutade för TVÅ HELA ÅR sedan! Vi ska käka mat på mr james och bara snacka om den gamla goda tiden!
 
Japp där fick ni en hel anteckningsbok! Har inget mer att säga nu, slänger in 5 favoriter - del 4 lite senare! KRAM ♥ 
Är sugen på jordgubbar!
 

5 favoriter - del 3

UTFALL
 
(Vanliga) utfall går ut på att man tar ett steg framåt (eller bakåt om man tycker att det känns bättre) med ena benet och sjunker ner så att man får en 90 graders vinkel på främre benet. Även här måste knät peka åt samma håll som foten och inte spåra utanför tårna och tyngden ska ligga på hälarna. 
 
Den här övningen tränar rumpan och benen, främst baksidan av låret (jag brukar känna av framsidan också). För att det ska tar mer på baksidan av låret brukar jag försöka trycka ihop kroppen så att både främre och bakre benet bildar 90 graders vinkel och för att det ska ta mer på rumpan tänker jag på att ha bakre benet så långt bakom mig som möjligt. Mina råd till er!!
 
Det här är en superfavorit hos mig som jag alltid har med när jag kör benpass! Ger snygga och starka ben! Men det kan vara smart att ha kört några andra benövningar före för att musklerna ska ha aktiverats och ger bättre stabilitet och balans i denna övning (balansen är viktig!). Ännu ett råd!!
 
Utfall kan göra både utan vikter och med lösa vikter/skivstång.Jag föredrar att ha lösa vikter i varsin hand. 
 
Vad föredrar ni? Gillar ni att göra utfall? Gillar ni någon annan variant mer?
 

KRAM ♥
 
Untitled | via Tumblr
Ph: Weheartit
 

Svensk Högsommar

Juli - mittensommarmånaden - är här. Med moln och 13 grader varmt. När ska värmen hitta Sverige?
 
Om ca 2 timmar ska jag upp till stallet, men fram tills dess har jag ingenting att göra. Dessutom är jag fortfarande trött då jag gick upp för en timme sen. Jobbade nämligen nattskift. Så antingen får jag sätta mig och göra upp ett träningsschema för de kommande veckorna eller titta vidare på oth. Det är nog en sådan dag man ska sitta inne och ta det lugnt på, när man inte orkar annat. Kanske tar mig en promenad senare också, vem vet? Vardagsmotion är bra motion. 
 
Ville bara tala om att jag levde och att ifall det inte blir något mer inlägg ikväll beror det på att jag jobbar natt=är på jobbet kl 10! Hoppas ni har/ har haft en bra dag! KRAMAR ♥
 
(22) hello july | Tumblr
Ph: Weheartit
 

5 favoriter - del 2

KNÄBÖJ
 
 Det finns många varianter på knäböj men vanligt knäböj/squat är det vanligaste. Sumosquats görs med bredare ben (aktiverar runtom hela benen plus rumpan), ass-to-grass-squat är riktigt djupa knäböj (tar mycket på baksida lår och rumpa), frontsquats är squats med vikten (t.ex. skivstången) framför bröstet istället för bakom nacken (tar mer på framsida lår och stabiliserar bålen mer), osv. osv. det finns många fler. Förutom det specifika i dessa övningar utförs de på samma sätt som vanligt knäböj:
 
Det vanliga knäböjet går ut på att man står lite mer än axelbrett med fötterna och sänker ner sig till en 90 graders vinkel i knävecket och sedan trycker upp sig igen. Viktigt här är att knäna spårar i fötternas riktning och att de inte spårar längre ut än precis ovanför tårna. Kroppen ska hållas så lodrät som möjligt och får endast fällas fram minimalt i höften. Ha en lätt svank i ryggen och skjut ut med rumpan under nergången och spänn in den på vägen upp. Vikten hela tiden ska vara på hälarna. Har man korta hamstrings (baksida lår) kan det vara svårt att inte falla framåt och lägga vikten på tårna, och då kan man prova att lägga en viktplatta under varje fot. Det gör jag och det var min gyllene väg till att kunna göra knäböj överhuvudtaget.
 
 
Knäböj kan göras både med och utan vikter såsom hantlar eller skivstång. Personligen gillar jag knäböj utan vikter, eftersom jag får till en bättre teknik än med skivstång iallafall. Dessutom kör jag helst vanliga knäböj eller ass-to-grass-squats för att det är dom som fungerar bäst för mig.
 
How to Do the Perfect Squat
Ass-to-grass-squat // Vanligt knäböj med skivstång // Frontsquat
Ph:Weheartit
 

Veckans Utmaning - Bulgarian Lunges

Bulgariska utfall står på schemat att göra denna vecka! Ska bara vila bort min förkylning så kör jag slut på min lilla rumpa under resten av veckan! Blir så taggad på en ny utmaning, varför är jag förkyld just nu för...? 
Utmaningen är hos Ida Warg, så vill ni också vara med är det bara att gå in, läsa reglerna och köra på!
 
Är ni med? "Vi köttar så det göttar!" (mitt citat) KRAM ♥
 

5 favoriter - del 1

 
ARMHÄVNING
 
 En armhävning går att göra både på knä och på tå och kan varieras på hur många sätt som helst; naturella, med kettlebells, med klappar, nudda knä mot tå, bensving framåt, med händer &/eller fötter på pilatesboll osv osv. Främst tar övningen på bröstmusklerna men också på resten av armmusklerna (tricepsarmhävning?) samt på axlarna, eftersom det är de som håller upp kroppen i hävningen. En armhävning är bland de enklaste övningar att göra och att de kommer åt så många grupper på en och samma gång gör de bara enklare att göra tycker jag! Jag behöver nog inte förklara hur man gör en armhävning, eller?
 
Fitspiration
Ph; WeHeartIt
 

Anna Hagelin

" Smile To The World & The World Will Smile To You "

RSS 2.0